Spellenclubs

De aangesloten gezelschapsspellenclubs, of FORUM-kernen zoals wij ze noemen, vormen het kloppende hart van FORUM-Federatie vzw. Vandaag zijn zestien zulke kernen actief op even veel verschillende locaties in Vlaanderen. Samen organiseren zij op jaarbasis meer dan 250 spelavonden, bezocht door meer dan 500 jaarleden, al hoef je zeker geen lid te zijn om mee te spelen.

De meeste van onze clubs hebben hun vaste stek in de ruime regio rond Antwerpen, maar we hebben vandaag ook drie spellocaties in Oost-Vlaanderen en eentje in Limburg.

Spelavonden

De FORUM-kernen werken volgens een formule van regelmatige spelavonden op een vaste dag en plaats en spelen maandelijks, tweewekelijks of zelfs wekelijks. Iedereen is welkom op deze avonden: jong of oud, man of vrouw, gelukzoeker of groot strateeg, alleen of met z'n velen. Het zal je nooit aan gelijkgestemde zielen en tegenspelers ontbreken. De nadruk ligt immers niet op competitie maar op het spelen in gezelschap.

Het aanbod van spellen waaruit je op een spelavond kan kiezen, varieert van club tot club, maar is altijd ruim en divers. De FORUM-clubs hebben ook toegang tot het meer dan 1.500 spellen tellende archief van de federatie. Of je nu houdt van bord- of kaartspellen, van geluk, behendigheid of tactiek; er is altijd wel een spel naar jouw smaak en stemming bij.

Zoek in het kaartje hierboven of in de lijst op deze pagina dus snel naar de dichtstbijzijnde FORUM-kern en speel volgende keer gewoon mee! Het aangaan van een lidmaatschap is niet verplicht en bij veel van onze spellenclubs is de eerste deelname ook nog eens gratis.

Lid worden

Als je na je een eerste kennismaking toch lid wenst te worden van FORUM-Federatie vzw, dan kan dat door tijdens een spelavond een jaarlidmaatschap af te sluiten bij de FORUM-kern van jouw keuze.

Omdat de voorwaarden voor een lidmaatschap niet bij alle kernen dezelfde zijn en omdat we het bezoek aan de spellenclubs zoveel mogelijk willen aanmoedigen, is het helaas niet mogelijk om een lidmaatschap af te sluiten via de website.

Spellenclub aansluiten

Voor hun spelavonden kunnen de FORUM-kernen kunnen putten uit de gemeenschappelijke spellencollectie van de federatie, maar de kernen proberen ook op andere vlakken samen te werken en gezamenlijk promotie te voeren voor de hobby en de clubs.

De jaarlijkse spellenbeurs en de Vlaamse spellenprijs zijn de meest zichtbare wapenfeiten, maar regelmatig worden ook kleinere intitatieven genomen om over de grenzen van de kernen heen spelers samen te brengen. Spellenclubs uit de FORUM-familie genieten daarenboven ook van het ruime aanbod en de interessante aankoopvoorwaarden bij Adriaensen Speciaalzaak .

Wil je weten hoe FORUM-Federatie vzw jou kan helpen bij het oprichten en uitbouwen van een spellenclub, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en een kennismakingsgesprek.

FORUM-kernen

Antwerpen

Limburg

Oost-Vlaanderen

Andere spellenclubs

Vanzelfsprekend zijn er in Vlaanderen en Brussel nog vele andere gezelschapsspellenclubs actief. We hebben ook die spellenclubs in kaart gebracht om je te helpen bij de zoektocht naar een spellenclub in jouw buurt.

Nederlandse clubs

De Nederlandse spellenvereniging Ducosim houdt op haar website een overzicht bij van de spellenclubs bij onze noorderburen.